2015-01-14

Koormustest

Eelmise hooaja kurnatusest puhatud, on aeg end jälle vaikselt liigutama hakata. Veendumaks, et koormused pole südant kahjustanud ja kontrollimaks pulsivahemike paikapidavust, on enne suuremate mahtude juurde asumist  juba kohustuslikuks muutunud ka koormustesti läbimine.

Üldiselt olen enne läbivaatust jõudnud ikka mõned korralikud treening- ja puhksetsüklit teha, aga kuna sel aastal on mind pidevalt kollitanud pisivigastused korvpallis, erinevad nakkused ja kõhutõved, siis tundus konditsioon varasemast võrdlusbaasist kehvem olevat.

Kui mõõtmisseadmed siiski kinnitasid, et ventileerimine toimib, vererõhk on ideaalne ja rasvaprotsent jääb normi piiresse, oli aeg vudima hakata. Alustasin kiirusest 6km/h, siis 8, 10, 12, 14 ja sealt edasi suurendati kiirust 1km/h võrra iga 3 minuti tagant.

Jaks sai otsa 17km/h juures. Ma ei olnud ju intensiivseid trenne teinud ja lihtsalt ei suutnud sundida end pikemalt pingutama ning nii jäi maksimaalne pulss eelmistele testidele pea 10 lööki alla.

Aeroobne ja anaeroobne lävi said siiski fikseeritud ja mingeid häireid südameöös ei täheldatud. Positiivse üllatusena olid aga ka kasina ettevalmistuse pealt mõlema läve kiirused oluliselt paranenud ja VOmax väärtuseks mõõdeti uut isiklikku rekordit tähistav 70 ml/min/kg.

See kõik andis kinnituse, et midagi on treeningutes õigesti tehtud ja võib julgelt edasi toimetada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar